Selecteer een pagina

‘Het Zevende Hemd’ is de titel van de nieuwe roman die uitkomt in februari 2019.

Het verhaal gaat over het kunstenaarsleven van Inez en haar huwelijk met de autistische Frank.

Korte inhoud:
Inez is kunstenares en woont met haar twee tienerdochters in Amsterdam. Ze wordt verliefd op Frank, neemt waar dat hij zich ‘vreemd’ gedraagt, maar is niet bekend met zijn autistische persoonlijkheidsstoornis. Ze raakt verstrikt in een huwelijk dat intimiteit noch saamhorigheid kent.
Geleidelijk aan verdwijnt bij Inez het vermogen schilderijen te maken en ook het gezinsleven lijdt ernstig onder de dwangmatigheid van Frank. Inez raakt niet alleen haar werk kwijt, maar ook haar dochters. Als haar zelfrespect tot het dieptepunt is gedaald en ze alles verloren heeft waar ze van houdt, vlucht ze. Alleen, op een eiland in de Atlantische Oceaan, vraagt ze zich af of er nog mogelijkheden zijn het schilderen weer op te pakken. Passie voor de kunst, identiteit en inzicht, zijn de elementen die dit verhaal verbinden.

Digitale kloof inspiratiebron voor nieuw boek Hannah Waterman

Digitale kloof inspiratiebron voor nieuw boek Hannah Waterman

Auteur Hannah Waterman heeft deze week haar boek ‘Holtes en Uitsteeksels’ gepubliceerd. De roman beschrijft het leven van twee senioren die op de vlucht gaan voor de moderne tijd. De digitale kloof, de hectiek, drukte en de alsmaar toenemende regelgeving in Nederland doet hen besluiten om op de bonnefooi Nederland te verlaten. Ze willen – nu ze nog kunnen – hun leven elders voortzetten. Genieten van ongerepte natuur, een goed klimaat en serene rust. Maar vinden ze de rust waar ze zo op hopen? En waar komt plotseling het verdriet vandaan? Met het boek ‘Holtes en Uitsteeksels’ speelt auteur Waterman in op twee actuele thema’s in Nederland: de enorme digitale kloof tussen ouderen en jongeren en de populariteit van emigreren onder senioren. “Het boek geeft een goed beeld van de huidige wereld. De moderne tijd schrikt ouderen af, met name op het gebied van persoonlijke communicatie. De inhoud wordt steeds onbelangrijker. Drukte, hectiek en amusement voeren de boventoon. En dat is pijnlijk. Ja, het boek bevat autobiografische elementen. Ik ben ook een nieuw leven begonnen op een eiland in de oceaan.”

Hoofdpersonages ontvluchten cybercultuur in Nederland

Voor het schrijven van het boek verrichte auteur Waterman gericht onderzoek. De stroom emigranten groeit flink. Recente cijfers van het CBS tonen aan dat maar liefst 150.000 mensen het afgelopen jaar zijn geëmigreerd uit Nederland. Tussen 2000 en 2015 verdubbelde het aantal emigrerende senioren. Qua internetgebruik ontdekte Waterman dat senioren wel iets meer online zijn, maar dat slechts 34% van de 65- tot 75-jarigen actief is op sociale netwerken. “Senioren zijn echt op zoek naar inhoud, niet voor niets is krant lezen een van de populairste online activiteiten van 65-plussers. De ouderen zijn niet opgegroeid met chatten, Whatsappen en Facebooken en indien het wel door hen gebruikt wordt leiden deze vormen van communicatie niet tot echte verbindingen. De computergestuurde cybercultuur ontwikkelt gaandeweg een nieuwe mens en schaffen de oude af. Tijdens deze verandering vallen er slachtoffers, de ouderen. “De hoofdpersonages in mijn boek ontvluchten deze wereld. Net als de ruim 17.000 andere senioren die Nederland nu jaarlijks verlaten. Allen op zoek naar nieuw geluk.”

Het boek ‘Holtes en Uitsteeksels’ is online te koop als paperback en als ebook op de website www.boekenbestellen.nl.